1 rode ui gesnipperd, 2 tenen knoflook in plakjes, stengel kombu (voor het zilte), blaadje laurier, 2 blaadjes salie, takje tijm en oregano in de olijfolie even aanbakken, paar minuutjes, met snufje zeezout en versgemalen peper, de broccoli erbij in roosjes gesneden, de stengel in plakjes, ook even paar minuutjes meebakken en dan 1 liter water erbij, kwartiertje laten koken tot de broccoli zacht is, Voor meer pit kun je nog een kruidenbouillonblokje toevoegen, gewoon even proeven, ik gebruik een peterselieblokje, erg lekker en minder zout, nog even doorkoken dan de kombu, takjes en laurierblaadje eruit vissen, met de staafmixer schuimig kloppen. Beetje olijfolie erover sprenkelen. Heerlijk met een geroosterde zuurdesembroodje. Je kunt er ook nog wat geroosterde pompoenpitten over strooien. Eet smakelijk!
Meer berichten
Verleg een steen - verander een cijfer - verwelkom 2026 In november zorgt de eerste vorst voor witte rijp-randjes in de hele tuin. Ook rondom de sokkels met de twee grote ste...
Minstens ééns per jaar gaat de glitterspuitbus over de column en hang ik de slingers om de boom, die traditiegetrouw al volhangt met kunstsneeuw, nepballen en een overdosis aan...
Dur ovend vilt Ich vang dich op En kroep dur Stillekes neave Dur ovend vilt Ich schleat mien auge Loat ut dinke los Hot mien wunsche vas Dur ovend vilt zonger aa...